Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

joi, 4 octombrie 2012

O tentativa de omor, pardon de intimidare...

Insul care a tras cu un pistol din plastic in presedintele ceh risca pana la 2 ani inchisoare. Presedintele pazei a dat demisia. In Cehia a inceput campania electorala pentru Parlament. Marketingul politic e in toi. Politicienii vin cu sugestii clare ce ar vrea sa schimbe in viata omului simplu, sugestii colectate din popor, ca de exemplu sa nu fie obligatorie taxa pentru posesorii de caini sau permiterea dublei cetatenii, etc, etc, etc.

Vaclav Klaus isi va incheia mandatul de preseditne in conditii nu prea populare. In 2013 va fi ales un alt presedinte. Acum se duce inca o lupta: sa ramana presedintele ales de Parlament sau sa fie ales de popor, in acelas timp republica va ramane in continuare parlamentara. Indiferent cum va fi, toti candidatii la presedentie sunt promovati de pe acum. Ies in public, discuta cu multimea, etc. Adica eu alegand partidul anul acesta, voi sti deja cine va fi candidatul la presedentie din partea acestui partid la anul. Totul este cat se poate de lamurit, logic si transparent.

Dar inapoi la Santa Klaus, pardon, Vaclav Klaus. Sceptic fata de integrarea europeana, omul duce o politica balansata si realistica. Nu alimenteaza publicul cu promisiuni. Este direct, in pofida scaderii popularitatii. Vine cu dari de seama in fata omului simplu, are mesaje concrete despre ce a facut si ce face si nu se linguseste la marile puteri. Cehia este in criza ca si toata Europa. Cu toate acestea, scepticismul lui nu afecteaza implementarea strategiilor de integrare in toate domeniile UE. Pe undeva sunt masuri drastice fata de localnici, pe undeva se pune ferm piciorul in pragul Brusselului pentru a mentine si sustine interesul ceh, nevoia oamenilor simpli. Ce sa mai vorbim! Cred ca daca Klaus ar fi fost populist si demagog ca multi dintre politicienii romani si moldoveni, pistolul indreptat spre el nu ar fi fost doar din plastic. Doamne pazaste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: