Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

joi, 25 octombrie 2012

Deseneaza cu lumina in mana

Lupta dintre lumina si intuneric este o preocupare ontologica a omenirii inca de pe vremea anticilor. Artistii au incercat in fel si chip sa exprime cu intelesuri si taine, separand sau combinand, sursa luminii si cea a intunericului. O data cu descoperirea luminii artificiale arta s-a dezvoltat si ea, experimentand noi tehnici ale modernismului. Temele existentialismului au ramas aceleasi, insa tehnologia de exprimare a lor a avansat secol de secol, ajutand astazi artistii sa ia in mana lumina reala si s-o modeleze pe placul sau ca material si subiect, ca unealta si putere.

Iti prezint mai jos un exemplu de arta contemporana, unde pictorul tine in maini in loc de pensula, un bec electric, daruind semantic putin cate putin lumina. Aici lumina are sens doar fiind in armonie cu intunericul. Aici lumina ne priveste ca dintr-o rama a sufletului ce inghite si varsa, inghite si varsa sensuri. Aici lumina are sens cand merge spre lumina.



In premeira in Europa a fost cehul Alex Dowis pe 21 octombrie 2012, venind in fata unui public doritor de miracole intr-un show televizat si iata, acesta, adica miracolul, dupa parerea multor comentarii de pe site, s-a intamplat. Mai jos e sursa ce a pus copyright pe imagini, fiind distribuitor unic deocamdata ale celor intamplate luminos in Cehia http://www.iprima.cz/csmatalent/novinky/alex-dowis-umi-malovat-svetlem

In videoclip este light art de Jinpei Washiro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: