Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

luni, 8 octombrie 2012

Cele mai bine si cele mai rau platite profesii

In ce domenii ai un salariu decent si vice-versa in ce domenii numeri fiecare banut? Tendintele de piata sunt neschimbate si merg in pas cu dezvoltarea tehnico-stiintifica, potrivit unor surse ce se ocupa cu cercetari de piata si analize financiare in Europa. Primii in clasamant sunt in continuare expertii si analistii in informatica si business. Dar sa vedem listele in detaliu, fara clasa de mijloc, cum ar fi pedagogii, cercetatorii si artistii.

10 cele mai bine platite job-uri:
Ingineri in comunicatii electronice, inclusiv in comunicatiile radio
Specialisti in retele (cu exceptia administratorilor)
Specialisti in drept
Analistii Sisteme
Medici specializati
Designeri
Specialisti in matematica, statistica
Specialisti in domeniul de testare software
Programatori
Ingineri in metalurgie, minerit


In antiteza am selectat 10 cele mai prost platite job-uri (ordinea este de la cel mai mic salariul la cel mai mare, potrivit Trexima):
Chelnerii
Bucatarii asistenti si ajutor in bucatarie
Angajatii din industria fast-food
Deridicatoarele din birouri, hotele
Croitoresele
Personalul de la agentiile de securitate
Muncitori necalificati in servicii
Brutarii/cofetarii
Angajati ai patiseriilor
Vanzatorii

Am listat doar ocupatiile fara salarii pentru ca acestea variaza de la tara la tara, insa in mediu situatia ramane aceeas. Diferenta dintre salariile celor din prima categorie este izbitor de mare fata de acei din ultima categorie. Capitalismul ne asediaza. In unele tari UE salariul dintre un inginer - developer si ajutor de bucatar difera, bunaoara, cu 2000 de euro. Expertii spun ca se asteapta o criza si mai mare in lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: