Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

miercuri, 12 noiembrie 2014

Klaus, cel mai roman neamt, versus Pontik, cea mai buna poanta romaneasca

De cand a aparut Ponta pe scena politica din tara, in familia mea a aparut un nou mod de a ne exprima nemultumirea unul fata de altul atunci cand ne pare ca cineva greseste sau ne greseste, un fel de sinonim cu "nesimtitule" sau "hai, lenesule", ne tachinam cam asa: ce esti Ponta sau ce ? ori hai ma nu fi Ponta! sau - esti un Ponta! (Asta deja cand e rau de tot). Si uite asa ne straduim sa fim cat mai buni si corecti sa nu cumva ne jignim in felul asta caci a devenit cea mai mare insulta si rusine daca o incasam.
Klaus. Exact e tipajul sotului meu - tace, face, intuieste in baza analizelor cognitive ce va fi si ii inspira pe altii sa ajunga mai sus ca el, mai utili ca el, mai buni ca el, mai realizati ca el. Neconditionat. Asa ii este misiunea, zic eu. Nu vrea mai mult pentru ca se multumeste cu ceea ce are, insa vrea mai mult pentru cei din jur, dragilor. Romania ii este tare draga lui Klaus (scuze ca vorbesc cu numele mic pentru ca imi place mult cum suna si se scrie mai repede). Deci, Klaus va avea grija de acea pe care o considera draga lui - Romania. Grija lui va fi grija fata de cineva cu care ai o relatie de lunga durata. As mai compara aici poate si un exemplu cu doi proprietari de case: unul - un proprietar de o casa care e ingrijita superficial, unde se face o reparatie pseudo-europeana pentru a o vinde de doua ori mai scump pe piata comerciala a imobilelor; altul - un proprietar de casa unde face reparatie capitala pentru el, calitativ, bine facut si nu are de gand sa-si vanda locul, va trai aici deci totul trebuie sa fie calitativ. Ghiciti care e Klaus si care e Pontik?
Si ultima idee - sensul comun, legea si faptele. Daca le suprapunem pe toate 3 si da un numitor comun atunci putem vorbi de o rezolutie si un management efectiv in toate situatiile. Klaus a punctat corect la inceputul si la urma primei dezbateri tv - in orice activitate de aceasta anvergura este un sistem si o procedura: formatul dezbaterii nu a fost transparent si nu i s-a comunicat, or toti au dreptul egal la informare, iar finalul dezbaterii nu poate fi decat cu un punct bold fara a-l mai retine in platou sau altul pe unul din candidati sa dea raspunsuri la intrebari. Klaus a punctat procedural corect! Daca are de gand sa fie corect in toate cum l-am vazut si auzit pai Romania are sanse mari sa fie inima Europei. Va spun eu un simplu cetatean care sunt in inima Europei si imi merge bine atat cat procedural corect am o relatie cu tara aceasta si tara aceasta are o relatie procedural corecta cu mine.
Un PS neimportant de important: In 2012 la presedentia Cehiei s-au batut un nobil neamt si un bolsevic ceh. Situatie cam similara. Multimea a preferat populismul cehului ca acum sa regrete, sa rada de propria alegere si sa planga de consecinte... Natiune scumpa, haideti sa invatam din greselile altora ca doar asa se spune ca vom progresa mai repede. Vad ca din greselile noastre tot invatam, invatam si invatam... si ce folos?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: