Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

luni, 24 martie 2014

Europa Libera un post de cacat

Nu stiu cine conduce Europa Libera in Republica Moldova, insa pot sa dau garantie ca este un jurnalist de scoala sovietica si mai cu seama cineva care inca mai serveste puterea indiferent de culoarea politica, de fapt deserveste interesele straine - aici poate fi interesul rusului, sau al americanului, sau al mafiotului, sau al coruptului, numai nu al cetateanului simplu de rand, locuitor al Republicii Moldova. Sa nu dau eu aici lectii de jurnalism, doar ca tare ma doare sufletul sa aud cum oamenii de rand, precum si elita noastra sunt zi de zi informati necalitativ. Imaginati-va un produs lactat pe care il cumparati din supermarket si nu e de ajuns ca pe cutie este scris termen de valabilitate expirat, ci deschideti pachetul si vedeti acolo mucegai si bahlitura. Uite asa vad eu produsul mediatic, mai ales pe acel de la asa un post ce se vrea a fi un etalon. Imi permit sa fac aceasta apreciere dupa 8 ani de ascultare zi de zi a canalelor media europene si analizand calitatea mesajului si impactul lui asupra vietii civice. Ce am in vedere eu prin impact si calitate? Prin informatia primita eu, om de rand, aflu lucruri utile pentru mine, familia mea si mediul meu. Prin informatia primita eu, om de rand, gasesc utilitate pentru viata mea de zi cu zi. Eu, om de rand, avand ieri o intrebare in cap descoper azi raspunsul intr-un reportaj cu fir logic si factologic in intresul doar al unui singur om - omul simplu, omul de rand, omul important: drepturile, beneficiile, angajamentele, consecintele, multe de ce-uri si multe deoarece-uri. Ce am eu in cap ca om simplu au in cap si alte 15 milioane de oameni bunaoara, si atunci media lucreaza pentru cei 15 milioane de oameni, ci nu pentru un grup pseudo-elitar, auto-declarat important si auto-promovat in diverese topuri non-valorice, sa nu le zic de cacat.

Tare sunt dezamagita de Europa Libera si calitatea mesajelor de acolo. Nimic pentru oameni, pentru omul simplu, de rand si important. Totul pentru un auditoriu foarte ingust - sa va tot auto-ascultati si complaceti. Este o politica editoriala foarte plangaciosa si foarte declarativa. Eu zi ca jurnalistii din epoca sovietica nu mai trebuie sa conduca nici o organizatie media, nici in Moldova, nici in RRomana, nicaieri. Trebuie sa le spunem adio tuturor celor care au activat jurnalisti, sefi de redactie, fondatori in perioada socialista. Acestia sunt infectionisti. Poftim, nu va limitam drepturile, luati timp concret de emisie, pagina de la pana la, rubrica tematica, ca sa va vedem numele si sa ve evitam, insa va rog nu conduceti, nu formati tinerii, nu dirijati, nu traumati oamenii, nu zapaciti liberii ganditori aflati in serviciul tot al oamenilor de rand, oamenilor din strada, oamenilor simpli. Nu am incredere in jurnalistii care in timpul Partidului Comunist traiau bine, cica erau talentati, cu potential, ca sa ajunga si astazi acesti cica maiestri tot sa traiasca nu bine ci extrem de bine (ma irita inca pupancuristii care ii numesc maiestri si ei la randul lor foarte mari pupancuristi ai sistemului). Nu am incredere, NU am incredere pentru ca de 20 de ani societatea se putea re-forma, se putea civiliza si isi putea intari coloana vertebrala daca munceati, dragi maiestri papancuristi, calitativ si nu deserveati nostalgic clanurile rupte din inima PCUS (partidul comunist din URSS). Europa Libera este totusi o speranta, mai ales ca din strainatate mereu se vedeau altfel lucrurile, si in gunoiul acesta informational vrei si tu sa iti intorci antenele spre un canal mai credibil. Acum Europa Libera m-a dezamagit total pentru ca nu vede lucrurile clar, in general nu vede lucrurile, si ne hraneste cu putzoaice, unele stiri culmea! chiar traduse din presa rusa (si tocmai despre conflictul din Crimeea, de la rusi!), eventual pentru a manipula, fireste. Tipica spalare de creier.

Am noroc sa pot alege calitatea produsului. La primele 2 propozitii dintr-un reportaj din Gagauzia realizat de catre acest post de cacat chiar si daca o data prestigios am schimbat canalul. Te sfatui sa faci la fel. Alege produsul calitativ. Nu manca mucegai si baliga. Daca nu stii cum e la gustul produsul calitativ, doar se mai intampla sa mananc un fruct exotic si sa nu stiu de este alterat sau ba de exemplu liciile, atunci am, avem o singura cale - sa nu incetez, sa nu incetam sa exploram si sa nu cantam ode celor care si-au facut nume pe tradari, barfe si acuzatii false.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: