Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

sâmbătă, 7 mai 2011

Jocurile Olimpice, Kinect si politica moldoveneasca

Daca inainte in URSS era greu sa-mi imaginez c-o s-ajung un simplu spectator la jocurile olimpice de vara sau de iarna, acum nu numai ca s-a realizat imposibilul, dar mai recent ceva cu totul imposibil a devenit tare posibil. Acum nu sunt doar un spectator la jocurile olimpice, acum sunt un participant inrait, concurez cu americanii, fac recorduri mondiale si ma urc solemn pe piedestal. Numai ca diferenta este ca asta o pot face in fiecare zi, cand am pofta. Chiar azi, URA, am batut cateva recorduri mondiale la sarituri si alergare, am obtinut de doua ori victorie la box, am castigat la fotbal, la volei, la bowling si am avut un succes la tenis-ul de masa. Dupa o ora de miscare, zgomot, rasete si mult efort, eram super transpirata, dar si super emotionata. Si toate acestea doar intr-o zi, intr-o singura ora, stand in casa in fata televizorului. O placere copilareasca sincera, voie buna, energie, efort rasplatit, tumult si potolire, intensitate fara stres si oceane de zambete - cam asa pot sa descriu efectul revolutionar, cu adevarat revolutionar produs in domeniu (incearca si te vei convinge), adus in casele oamenilor de Microsoft prin atasarea la x-box a unei interfete inteligente - un dispozitiv de citire a gesturilor, o videocamera performanta KINECT, care te scaneaza si practic iti da posibilitate sa devii tu telecomandata! Intre tine, televizor si soft (jocul) nu exista nici un intermediar. Nimic fizic. Cu mana, cu tot corpul, cu picioarele si cu capul misti actiunea inainte, dinamizezi cum vrei, te vezi ce faci pe sticla si devii real parte a jocului. Pe concurenti ii poti alege online, oameni reali, sau fie computerul, fie sotul, fiica, mama, prietena din preajma ta. Mai poti dansa Zumba. Mai poti face fitness. Mai poti shofa si multe de toate mai poti face. Mai pe scurt distractie pe nota 20 cu +++ (cine nu are KINECT poate comanda de la Izium si Plastilina aceasta distractie). Dar eu de fapt la ce vreau sa adii, povestindu-ti toate acestea?

Asa cum aici americanii au dezvoltat o tehnologie inteleapta si ne-au dat posibilitate, omului simplu, sa dirijam cu mana noastra, noi insine, programul, fara unelte, intermediari, joystick-uri, instrumente adiacente, fara sa stam cu poponeata pe canapea sa facem "ghemaroi", simuland doar ca alergam dupa dusmani sau construim imperii, asa si in politica moldoveneasca cetatenii trebuie (e obligatoriu) sa primeasca reala posibilitate sa dirijeze ei insisi papusarii, fara a li se impune pe gat unelte de PR, propaganda si intimidari corporatiste. Asa e in Germania, Austria, Franta si mai recent in tarile din Europa Centrala. Asa ca ar fi bine sa avem acest "kinect" ca simbol in cap sa ne aminteasca ca participarea activa, directa, adevarata in punerea la covor a politicienilor (nu prin comentarii anonime online doar), chiar si daca nu-i parte componenta a vietii noastre, este foarte si foarte vitala. Noi inca nu am primit aceasta posibilitate!

Lumea se dezvolta, creaza si perfectioneaza infrastructuri de-amu nu ca reale, da virtuale de neimaginat, combina si imbina imposibilul cu posibilul spre a imbunatati conditia omului simplu, dar noi tot cu de-ale noastre... tot in baltoaca noastra ne balacim...



Photo: Familia vesela participanta la Jocurile Olimpice, fara vreun obiect ajutator intre ecran, joc si om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: