Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

duminică, 2 decembrie 2012

E prea kitchios in centrul Chisinaului de sarbatorile de iarna. Imagini din alte orase europene.

In 2009 m-am speriat cand am ajuns in centrul Chisinaului de sarbatorile de iarna - lumintie si decoratii de Craciun prea kitchioase, fara stil, amalgam de culori si figuri, prea multe si izbitor de dezgustatoare. Ma uit anul asta pe Unimedia la pozele inaugurarii bradului si cu tristete constat ca nimic nu s-a schimbat. Frumusete si delicatete, gust si stil - nu inseamna mult si bogat, pompos si tipator. Anume ultimile adjective carcterizeaza Chisinaul, si ziua, si noaptea in ajunul sarbatorilor de iarna si tocmai pana pe 14 ianuarie. Un mare kitch si batjocura decorativa.

Da, clar ca bucura ochiul, pentru ca lumineaza orasul, dar si deranjeaza ochiul foarte mult pentru ca e lipsa de gust de prea mult, pompos, fala si tiganism.

Ornamentarea orasului il vad exact ca pe o femeie stilata care isi pune briliantul potrivit la sarbatoarea potrivita si nu face abuz de bijuterii ieftine si lanturi mari cu cruci stralucitoare pe piept. Incercam sa fim un oras european, nu? Pai ce ne incurca? Banii cheltuiti pe aceste zorzoane mai bine se duceau pentru ajutorarea, de exemplu, a constructiilor de lifturi si scari pentru invalizi in locuri publice, scaune si urne de gunoi, havuzuri si zone pietonale placute. Nu critic primarul, critic abuzul celor care astazi stau cu mana pe bugete publice. O sarbatoare pentru oameni inseamna stil, modestie si multa organizare, precum si incredere ca ceea ce vei consuma alimentar in centrul orasului nu iti va otravi ficatul.

Iata cateva imagini ale decoratiilor de Craciun din orasele care ma inconjoara.
- Viena
- Brno
- Praga
- Bratislava
- Munchen
- Budapesta

2 comentarii:

Cristina Andronache spunea...

bradul din chisinau e mai frumos ca cel din viena, parerea mea!!!

Un Amateur Professionnel spunea...

chiar imi place parerea ta si imi place ca ai parere :)

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: