Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

vineri, 31 august 2012

O lingura de frustrare si doua polonice de conditii pentru sarbatoarea "limba noastra"

Rog oficialii moldoveni sa anuleze sarbatorirea oficiala a unei zile precum este cea de 31 august in Republica Moldova daca in urmatorul an aceasta sarbatoare a limbii noastre n-o sa se numeasca Sarbatorea Limbii Romane si daca aceasta sarbatoare nu se va celebra oficial in ambele tari unde se vorbeste romana: Romania (Traian Basescu a declarat azi ca e de acord) si Republica Moldova (In baza acordului de cooperare intre aceste 2 state sa fie inclusa sarbatoarea comuna cu un program comun de celebrare). Iata doua conditii necesare pentru legitimizarea sarbatorii. Altfel nu vad nici un sens. Zic ca e mai bine sa ramanem cu limba in gura decat cu limba pe afara.

Romanii de pretutindeni, fie in America, Europa, Asia, vor sarbatori si ei alaturi de concetatenii din Romania si Republica Moldova. Consider ca acestia au mai mare nevoie de o astfel de sarbatoare pentru ca intr-adevar ii duc dorul. Din propria mea experienta - mi-e dor de limba romana si am nevoie s-o sarbatoresc, dar nu asa cum am sarbatorit-o multi ani in Chisinau. Judecand dupa acest aspect al dorului de limba pentru ca n-o vorbesc decat acasa in familie, fie e vorba de romani din Anglia, Polonia, Italia, Spania, Rusia, SUA, Japonia, se intelege ca in RM se sarbatoreste aceasta "limba noastra" pentru ca, de fapt, locuitorii republicii la fel ca si romanilor din strainatate le este dor de limba romana, ei ii duc dorul zilnic, ii simt lipsa 364 de zile pe an si atunci politic vorbind s-a decis sa se ofere populatiei macar o zi in an pentru a le inchide repede si sigur gura multor patrioti autentici (or, aceasta a fost confirmat si de catre Ion Borsevici, om politic ai anilor 90 despre care astazi mai nu gasesti nimic pe Internet, in carti, etc).

Pe facebook azi multi se felictau cu limba, peiorativ desigur, dar cu doza de 21 de ani de frustrare. Rabdare, ne zic oamenii inteligenti! Tare mi-as dori sa se initieze vreo miscare populara a romanilor din RM care sa inainteze propunerea de a anula aceasta sarbatoare totusi, o sarbatoare care ne injoseste totusi, daca nu indeplineste cele 2 conditii enumerate mai sus. Sa inghita politicienii demagogiile lor cu lingura mai departe, daca nu-i incurca limba, iar pe noi sa ne lase sa o savuram oficial 365 de zile pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: