Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

vineri, 2 martie 2012

"Corrupt Tour" propune oamenilor tururi prin locurile legate de evenimente scandaloase de coruptie

Turistilor li se ofera si o alta perspectiva de a petrece timpul in Praga. Un tur al locurilor asociate cu CORUPTIA este foarte intrebat si solicitat de localnici. Agentia turistica, Corrupt Tour, infiintata recent, a vandut deja bilete pentru o luna si jumatate inainte. Reprezentantii companiei au declarat ca datorita acestei popularitati sunt nevoiti sa-si extinda destinatiile cu tenta coruptibila si locurile de atractie turistica asociate cu coruptia. Agentia netraditionala de turism a pregatit celor interesati de coruptie un drum al punctelor unde au avut loc cele mai corupte evenimente din viata orasului. Ghidul agentiei din fotografie tocmai vorbeste despre cele trei "CELE MAI din Praga", bunaoara este vorba de un scandal la Primarie, managementul corupt al unui spitalul cu denumirea turului "Spitalul pe muchia de cutit a legislatiei" si chiar o aruncatura de priviri asupra birourilor unde stau managerii, sefii, politicienii asociati cu coruptia din tara.

Netraditionalul business, ce pare a fi profitabil datorita solicitarilor, are de asemenea urmatoarele destinatii: constructia ilegala a unei case de catre un pretins cumatru al unui politician dintr-un partid; constructia cladirilor luxoase finantate din banii publici si fonduri europene; locul unde se afla mai multe vile ale "politicienilor rapitori", numit si "cuibul cocoseilor politici". Turistii, drept urmare, pot sa compare locurile de trai declarate oficial de catre politicieni cu locurile unde ei locuiesc cu adevarat. Unul din locurile de atractia e si un mic orasel unde se petrec cele mai multe negocieri coruptibile, precum si un parc unde vizitatorii chiar se asezau pe bancile unde au fost negociate ilegal milioane de euro. O turista a declarat pentru un post de televiziune local ca a ramas absolut impresionata de idee, ca si turista, dar ca si cetatean cu responsabilitate civica deoarece pe langa fun si informatie lumea va ridica mai des intrebarea unde se duc banii lor, banii destinati dezvoltarii tarii. Agentia turisitica este infiintata drept s.r.l. de catre un filosof ceh si s-a lansat oficial cu 4 tururi tematice. In prezent se pregatesc tururi in limba engleza si germana prin locurile corupte din toata Cehia, nu doar Praga. Daca doriri sa aflati mai multe despre aceasta (in atentia mass-mediei interesate), scrie-ti pe adresa blogului.

Trebuie sa recunosc ca m-a lasat perplexa aceasta noutate. De la inceput credeam ca e vorba de o initiativa a unui ONG, sau actiuni de PR ale unor cercuri politice sau grupuri civile precum citesc ca se mai face prin Romania si Republica Moldova din cand in cand pe banii externi doar cu scopul sa nu zica ca n-au facut nimic in caz de vreun audit. Stim ca aceste actiuni apar si dispar, apoi iar apar fara nici un rezultat din pacate. Coruptia prospera si mai departe ca un colos cu maini si picioare, cu aripi si solzi de un nepotism si cumatrism avansat. Sa incerce la noi cineva sa faca afacere din asta, un s.r.l., sa vezi bade cate piuneze de Gulliver in roate va avea bietul antreprenor, or, cei care fac sau vor sa faca o afacere traditionala deja stiu ce-i asta - sunt marginalizati, cu mainile legate - deoarece majoritatea niselor sunt deja ocupate si tinute bine in dintii de rechin, cu muscaturi dureroase in caz daca vrei sa faci concurenta, de sotiile, sau copiii, sau altii din preajma, din interes, din anturaj ai rapitorilor politicieni, fosti si actuali. Coruptie este peste tot, evident. Dar, nivelul ei si cum problema este privita - iata directia busolei sa ne puna pe ganduri si sa actionam, individual si la nivel de masa.

3 comentarii:

бывалый spunea...

e posibil şi în Moldova, numai că dacă doreşt să te încadrezi în 3 zile de excursie ar trebui să zbori cu avionul, sau elicopteul. dacă încerci să vizitezi fiecare loc seperat, rişti să mori de bătrîneţe fără a vedea fenomenul în întregime.

Un Amateur Professionnel spunea...

asta ar fi jistoka :) mai bine cu racheta ca sa mori tanar totusi...

бывалый spunea...

Sau să repetăm cumva exemplul Georgiei. E nevoie doar să Începem...

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: