Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

luni, 21 martie 2011

trivial despre viata, chiar daca s-a scris mult

dimineata, seara... dimineata, seara... dimineata, seara... ca intre parantezele de dimineata si seara domina viata noastra plina sau desarta de (ne)sensuri. acum e dimineata, acum iata e si seara, paranteze ce vor sa fie cat mai aproape una de alta, tuguiate si perfecte strivesc dinamic viata din ambele parti. viata e doar un cuvant scurt intre paranteze - (viata) si gata nu mai stiu cand se pune punct la viata de aceea n-o sa-l pun nici eu dupa cuvantul gata de mai sus. Viata intre paranteze are farmecul ei pentru ca fiecare zi chiar daca incerci s-o dai prin indigo e totusi altfel. norii se aranjeaza altfel dupa vantul adus astazi de altfel de ciclon, soarele se joaca des de-a ascunselea, pana si cafeaua de dimineata are mai putina spuma decat ieri. Lista poate continua. gasiti si voi diferentele intre zilele, bunaoara, de marti obisnuite traite hai sa zicem in ultimul an. e diferita martea asta de martea trecuta si mai-trecuta, dar de cea de 4 saptamani in urma. Mai stiti? Dar ce sa zicem de 20 sau 50 de ani la rand de analiza a martilor, daca de exemplu nu ai avut parte de mari schimbari de trai sau serviciu in viata, ori daca ai avut parte de grand miscari, rezultatul se va reduce va asigur nu la cum au fost martile sau vinerile din viata mea.

ideea cumplita de fapt e ca viata intre paranteze, dimineata-seara, dimineata-seara, paranteze monolite, fara sanse de strecurare, devine impotenta, chiar daca ambitioasa, ramane oricum impotent de ambitioasa. sau ambitioasa pana la impotenta. n-are sens! la asta te-ai gandit acum. ba da, are sens! vrem multe obtinem putin. vrem putin obtinem si mai putin. nu vrem nimic, e un fel de a ne multumi cu putinul pe care il avem si daca starea asta o raportam la realizarile celor din jur pai se egaleaza tot cu impotenta de care vorbeam. iata cum ambitioasa noastra viata intre parantezele de dimineata-seara, dimineata-seara se ramoleste treptat in impotenta de a sari peste caligrafia parantezilor.

Pentru ca sa nu ne accentuam pe o realitate atat de banala, suntem in cautare de proiecte, ah ce cuvant la moda "proiecte". pana si un prozaic imprumut de bani a deveni proiect. parantezele ne asupresc oricum. ziua e diferita, cu tot cu nopatea ei. "viata" e un cuvant doar. il rostim doar noi pentru noi insine. traind. intre paranteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: