Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

sâmbătă, 6 decembrie 2014

Emigrantul inca nu stie sa primeasca critica chiar daca declara ca stie


Nu inteleg de ce toti ar trebui sa fie de acord cu majoritatea? Daca macar unul zice ca vede violet si declara asta in fata zecilor ce zic ca vad rosu la fel sau in linie cu formatorul de opinie sau autorul, toti ii sar in cap? Nu e mai placut totusi sa te bucuri ca unul gandeste in sfarsit diferit? Esti de acord, nu esti de acord - asculta-l si da-i voie sa se exprime ca doar de asta esti autoare si cica vocea omului sau gresesec eu ceva? Stiu ce te incurca. 2 pitici pe cap - mandria si fudulia. Asta inca neamul nostru nu o poate depasi cu una cu doua. Cum draga, despre mine sa zica asa, cine el, da cine-i el, cine aia, prapadita aceea? Nu am invatat inca sa iesim in fata fara machiaj asa cum suntem: natural, naiv si neberberit. Trebuie sa fiu mai sus ca lumea si sa ma prefac, si sa ma justific, si sa dau despre mine informatii cool ca sa stie toata lumea ca eu nu sunt o simpla nuca - eu sunt o aluna!

Oamenii ce au stat cel putin 10 ani afara sunt totusi altfel - de nevoie ajung altfel: simpli, auto-critici, deschisi. Chiar daca declara ca sunt cu bratele deschise la orice feedback indraznesc sa intuiesc ca ar avea inca mult de muncit la eu-l interior pana a vedea cele declarate fapte. Si cel mai negru-gri poate fi ca omul intr-adevar vrea un feedback din care sa invete ceva, insa societatea inca nu il poate oferi pentru ca nu educa si cultiva metoda de a oferi feedback si de a nu i se sari nimanui in cap. Poate de asta e si mai usor sa te realizezi acasa si nu afara: oamenìi cu bani si/sau din sistem razbesc, iar ceilalti dau oieste in cor din cap a "da" si "ah, si meee", si "behee".

Facaturile astea de autoare, chipurile, formatori de literatura contemporana, au lins curul cat au lins si acum facaturile carui I-au lins curul, asa-zisii genii, autodeclaratii din jurmalism si literatura, tot ei pe ei se lauda, in sucul lor, dar daca cumva ceva cineva i-a suparat apar ca artileria grea de dupa click si comentarii si hai da-i cu mitraliera in toti care gandesc altfel. Asa avem ce avem. Avem turme. Avem toti ca unul, mai cool, mai prefacatori, mai falsi, dar nu cumva mai cool decat pizdosii de noi, liderii, cei care primii am fost si am contropit microfonul si ne-am dat meri cu sageti de cristal. Pute. Da pute tare deja. Tot ei pe ei si cu ei peste ei se fut in cur. Dar e plicticos singuri sa-si cante ode, hai sa mai extindem cercul si sa decidem cine e demn de futulaiul curului nostru. Spectatori doar trebuie la actul  sado-narcisiac. Nu simpli spectatori, lingai adevarti! din scoli, nasi si frati! Maestru! Vai Maiestre! Iata si audienta: ah! vai! extraordinar! numai tu! meeee si beeeheee!

Daca vrei impact pe adevaratelea si nu un joc de-a suprafata in care sa ogoiesti marea ta mandrie-fudulie, marele eu (desi vad ca vrei doar bani, normal) da-i omului sa se exprime si sa-ti spuna ce gandeste, chiar daca tonul nu e pe gustul tau. Or, ai optat sa fii o aparenta publica. Ai uitat? Altfel, pari ridicola..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: