Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

duminică, 16 martie 2014

Ucraina a pierdut Crimeea, Rusia a pierdut Ucraina - cine si ce castiga?

Cat nu ne-am civiliza, omenirea va concepe viata ca un camp de lupta, iar intr-o lupta fericirea apartine doar celui care ia trofeul. Ceilalti vor suferi. Fascinant este cu omenirea asta ca nimic nu-i batut in cuie. Aici vreau sa amintesc despre cele 2 rezultate ale bataliilor noastre din viata: atunci cand castigi ceva, numaidecat pierzi altceva si atunci cand pierzi ceva, numaidecat castigi altceva. Sa nu ne inchipuim cumva ca exista un pierdant absolut sau un invingator absolut. Cine crede asa si-a pierdut mintile. Cine crede asa e un mare frustrat si va muri fara sa inteleaga vreun rost, chiar daca numele ii va fi gravat pe vreun monument. Faima nu inseamna si maturitate. Da, inclin spre cei care ajung la varf folosind orice mijloc pentru a-si atinge scopul, uitand ca fundamentul pe care si-au cladit existenta e un fundament ce apartine si va apartine oricum altcuiva pana la urma (si acela avand aceeasi soarta). Cate povesti populare ne invata ca atunci cand faci o capcana cuiva pana la urma singur nimeresti in ea. Ah, ce copilarism! Pai voi face tot cu multa migaleala si voi tine totul sub control. Numai ca omul este om, nu super-om si cat de imbibat cu aur, diamante si bani nu ar fi nu poate controla chiar si propriul control. Sa fie clar - gaseti ceva, pierzi altceva. Si chiar daca te-ai pazi cand castigi, fii sigur vei ajunge numaidecat sa pierzi.

Eu cred ca disparitia avionului din Malazia este legata cu evenimentele din Ucraina/Crimeea, iar evenimentele din Crimeea cu Siria. Nu am dovezi, dar am sfanta intuitie. Am un motiv beton - sustragerea atentiei opiniei publice internationale pentru ca prea s-a ridicat pe neasteptate pe urechi sa inteleaga neinsemnata mica cearta interna dintre doi frati, dintre doua familii crestin-slavone. Trebuia un bum. Mai ales dupa o stirica printre altele precum ca China, alaturi de UE si SUA, se ridica in sustinerea impaciurii dintre 2 frati. Dupa evenimentul cu avionul in care erau in jur de 160 din 230 pasageri chinezi, China a disparut din stirile legate cu Ucraina si Rusia. Ulterior, China s-a abtinut de la votul care condamna referendumul din Crimeea din cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Toti - pai da normal s-a abtinut, mai ales ca mai tot timpul China este aliatul Rusiei. Asta e stereotip deja, dragii mei. China este o mare putere, iar ezitarea ei vine exact din motivele acelea din care un om cu personalitate, putere si curajos este brusc otravit de vecinul sau si devine la un moment dat docil, absent, anonim. Multe smecherii se intampla in lumea asta. Nu sunt o adepta a teoriilor conspiratiei, insa cred cu inversunare in puterea copilarismelor si a complexelir oamenilor de la putere care se vad mari si se arata tari, insa in interior sunt niste pitici (si ei asta o stiu bine, nu si cei din jur), si cei ce ii analizeaza vorbesc de niste chestii prea inalte, prea sofisticate, insa in realitate totul din jurul acestor pitici este mult prea banal si mai blatant.

Ce mai cred eu? Cred ca Rusia nu se va opri aici, asta daca nu o oprim noi cu totii ca sa-i aratam foarte clar degetul - "stanga imprejur!". Cred ca in Europa si peste tot in lume muncesc de cu zor furnicute mutante ai coloanei a cincea pentru a castiga ceva ce singuri nu prea stiu ce anume pentru ca ulterior mai devreme sau mai tarziu sa piarda, fiecare dintre ei ca om pur si simplu sa piarda ca nu a trait viata sa ci viata altuia. Cred ca Putin este homosexual, iar pentru ca e un mare frustrat (domnisoara aceea tanara sportiva este de uns ochii nostri) si se teme de o condamnare masiva a unei societati patriarhale, a hotarat sa lupte cu propriul sau viciu maltratand si umilind pe altii. Egoist si ipocrit. De altfel ca majoritatea. Deci, Putin este gay. Nu am dovezi, dar am sfanta intuitie. Ce castiga si ce pierde un mincinos? Castiga totul, pierde cel mai important - se pierde pe el. Si inca ce mai cred eu? Stai cu mine la taifas din cand in cand si vei mai afla ce mai cred.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: