Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

marți, 27 august 2013

Este sau nu "ironism" cand moldovenii se felicita cu ziua independentei?

Tara in care locuiesc are 12 sarbatori nationale. Printre ele e si asa zisa zi nationala. O zi din asta pe care o au cred eu toate statele lumii. Pana acum nu mi s-a intamplat sa aud cum oamenii se bucura si se felicita in aceasta zi. Este o zi simbolica pe care toti o respecta tacit si contemplativ pentru ca e clar ca, ajungandu-se la ceea ce este tara asta astazi, s-au depus multe sacrificii si este un efort colectiv al multor generatii. Nu am citit in presa scrisori de felicitare din partea presedintilor altor state, de altfel toti trecatori, fie el si cel american. Oamenii nu sarbatoresc in adevaratul sens al cuvantului, oamenii pur si simplu isi vad de treaba. Acelas lucru reflecta si media - oamenii simpli cu grijile lor, promovand sfaturi civice si nu fanfarismul si ipocrizia din ziua data, nu discursuri declarative in vant si pakazuha, fie ea si lirica, si inspirata. Istoria are multe fet(z)e, divergente si confuzii si de aceea societatea a hotarat sa nu puna accent pe fapt in sine, ci sa pretuiasca efectul, marcand sarbatorile de acest gen ca un simbol.

Sarbatorile la care oamenii beau si se distreaza, organizeaza concerte si targuri nu sunt sarbatori din categoria descrisa mai sus, asa numitele sarbatori politice. Asa ca, pe cuvant, nu pot sa inteleg mesaje din jurul meu cu La multi ani, Moldova si patriotismul acesta vadit fals din partea multora. Totodata, m-a distrat azi ironia fina gasita doar la putini baieti de treaba de acasa felicitandu-si compatriotii dand link la stiri gen caz de coruptie sau informand cu un URA! azi in sfarsit si-au luat cetatenia bunicilor. Un eroism pe bune pe fundalul atator mesaje patetice.

Iata cum ar fi trebuit sarbatorita aceasta zi - obisnuit !!! interogand si palmuind cu argumente critice si constructive clasa politica din toate timpurile de mama focului lor pana ametesc si transpira de frica noastra, ah noi cei pacaliti zi de zi. Simt o criza acuta de ironie eroica, un fel de ironism, in independenta si indivizibila noastra Moldova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: