Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

vineri, 15 februarie 2013

Ce faci cand ai colegi derbedei?


Sunt mai multe variante pentru o situatie in care te-ai intrebat precum e intrebarea din titlu: sau incerci sa te justifici, sau pui totul la poponeata. Sau si una si alta. Astazi ceea ce faci in business sau in viata de robotei depinde in mare parte nu doar de tine, ci de o echipa intreaga. Succesul in mare parte e picatura aia dulce de seva pe care o obtine o gura colectiva dupa un milion de eforturi nu intodeauna impartite in egala masura intre colegii de breasla.

O eroare. Nu tu ai comis-o, dar a avut nemijlocit impact asupra activitatii tale. Mi-i pohui, facase ce-or face principalul sa-mi vina salariu la timp, ma gandesc eu cand vad gradinita de copii intr-o companie de o suta de ani vechime. Bine, bine, sa nu fiu atat de dur, hai sa vad cum sa ies din acest cacat, sa-i scot pe altii din cacat si sa dau usor din coate prin cateva cuvinte politicoase pe chat, emailuri explicative, call-uri dragalase injectand cateva scuzemii ca sa musamalizez situatia de cacat creata de altii. Si asta totul in schimbul la un cuvant sec de well done de la un coleg mai cu initiativa, tot derbedeu, si tacere de la sefi, iar cel pe care l-ai acoperit habar nu are ca a gresit si te mai si intreaba despre alte chestii chipurile importante. Iata asa e biznesul in marele companii despre care moldovenii / romanii din tara habar nu au ca exista. Acesti marii burjui isi largesc bine meritat buzunarele pentru ca produc si vand mari tehnoligii de conectivitate ai secolului 21. Nu ca ai nostril, burjui din furat si mancat la cacat.

Colegi derbedei sunt peste tot, nu conteaza esti in America, sau Republica Moldova. Cel mai bine e sa-i descoperi cat mai repede. Cel mai bine e sa nu mizezi pe ajutorul lor. Cel mai bine sa-i confrunti deschis si fara ocolisuri. Cel mai bine e sa vorbesti factologic si sa pui emotia personala la adapost. Daca pastrezi o calmitate, explici ca erorile tale au survenit din cauza unui act neglijent al unui derbedeu ce habar nu are de viata grea si pui totul la poponeata, revii seara acasa deloc frustrat si chiar putin amuzat de experimentele sociale pe care le-ai intreprins in ziua cu derbedeii. La intrebarea altei colege mai putin derbedeu de ce colega noastra e derbedeu, i-am raspuns calm si zakalibita ca o fi indragostita. Nu am nimic impotriva indragostitului, dar cam m-am saturat sa acopar curul derbedeilor. O fi si asta job. O fi si asta bine platit prin alte parti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentariu: