Evenimente cu emotii

Evenimente cu emotii
Pe dreapta si stanga gasesti de TOATE de la Multi si Diferiti, iar in mijloc IZIUMINCA mea modelata modest din PLASTILINA zilei cu experiente si experimente din tarile in care ma invart ca sa Te inspir si nu sa Te impresionez:

marți, 25 februarie 2014

Limba germana suna sexy si chiar arata sexy, vezi video

Uite ca limba germana poate fi si dulce, nu doar agresiva, cu cele mai lungi cuvinte posibile si inconstient de respingatoare. Dupa ce incepi sa dai din coate si ajungi sa decodifici singurica un text greu despre, bunaoara, copiii- genii sau batranii longivivi, intelegi ca tot ce se spune, se crede, se simte despre germana este un mit. Vreau sa multumesc pe aceasta cale profesorilor mei Radim si Barbora de la Institutul Austriac (chiar daca ei habar nu au de acest blog) pentru ca m-au facut sa indragesc ceva "neindragibil" - limba germana. Fetele sexy rup!

luni, 24 februarie 2014

Maturatorii, servitorii, gardienii si oamenii intamplatori devin intr-o clipa artisti, nu despre talent e vorba (video)

Am fost surprinsa si lasata fara grai cand intr-un centru comercial langa gara, ce imi serveste ca un punct de trecere zilnic de la o statie de transport la alta, am inmarmurit vazand un spectacol fara precedent si auzind o piesa de zile mari. Artistii filarmonicii nationale din Brno s-au deghizat in maturatori, gardieni, consumatori, vizitatori, iar la o reactie de suparare a unui tanar lasandu-si prietena singura, om cu om, artist cu artist isi scoteau instrumentul ascuns si se alaturau parca ad-hoc nota cu nota concertului-surpriza de pe o scena parca a vietii. Sa las insa cuvintele la o parte pentru a-ti face loc sa vezi si tu ceea ce am trait si eu fiind acolo intamplator printre oamenii parca grabiti prin timp:

luni, 17 februarie 2014

Fa cunostina - asta e super ceasul meu!



In colectia mea de ceasuri, de 4 luni incoace nu are concurenta un super ceas - Galaxy Gear. Ce sa-ti spun... daca ma intrebi la ce bun mi-a trebuit pot sa-ti spun sigur - nu, nu mi-a trebuit - cadou. Daca ma intrebi cu cata usurinta as putea sa-l las de pe mana sau sa ti-l ofer de exemplu tie, pot sa-ti spun sigur - no way! Am simtit diferenta calitatii vietii pana la ceas si dupa ceas. Sunt in bratele timpului si a ceasului, desi fizic e invers el e in bratele mele. Parca e un nimic, sincer, iata inca o jucarie trecatoare, fara el viata si asa e super. Totusi, cu acest Gear, asa nimic cum e, (nu ma refer aici la valoare) viata e muuult mai super. Am reusit sa identific o groaza de beneficii de cand e pe mana mea si am inteles dupa spusele flacailor din casa ca nu l-am explorat inca suficient. Calitatea cea mai utilizata de mine este, bineinteles, asortarea zilnica a culorii de pe ecran cu outfit-ul, iar dupa dispozitie sau invers cand tocmai nu o am la un rang prea dispus, super ceasul meu imi face mutrisoare dulci anuntandu-ma ora: flori, ciocolata, diamante, tablouri din Luvru, poze din albumul meu, mai pe scurt de toate din cate inca nu am visat intr-un ciob inteligent. In timp ce eu ma rasfat cu floricele pe campii, prietenii imi arata cu degetul si imi spun ca eu deja nu mai am nici o scuza, nici un drept, nici o replica sa nu raspund la vreun apel sau sa uit ceva, sau sa intarzii undeva, sau sa ma prefac ca ploua. Inca nu imi dau seama, dar cand ma uit la aceste 2 videoclip-uri ma vad si eu un pic dintr-o parte. Intotdeauna mi-au placut istorioarele si filmele cu smecherii inteligente din viitor ce imi alimentau imaginatia. Melafon-ul inca nu-i inventat, insa realitatea mea din trecutul meu despre viitor este aceasta bucata super de ceas. Ma simt eroul principal din opera mea. I am on my way!

sâmbătă, 15 februarie 2014

Tocmai in locul unde se ofera gratis cate un trandafir

Nu te mai plange. Nu te mai cheltui de ziua ta, de ziua indragostitilor, in genere de zilele simbolice. Nu mai astepta de la omul iubit flori, bomboane, cadou... Nu te mai chiti. Nu te mai pregati pentru o zi frumoasa. Nu te mai... pur si simplu traieste si ceva cu adevarat neasteptat de frumos se va intampla in viata ta. Fie chiar si un trandafir banal dar mandru de proaspat te va gasi intr-un magazin de cartier, intins nevinovat de un flacau simpatic ce iti va zambi la comanda, dar dulce. Cu-i pasa ca la comanda, important ca dulce. Si asa trei ani la rand. Si trei ani inainte poate.. Pentru ca de fiecare data nu te-ai mai plans, nu te-ai chitit, nu ai asteptat. Traiesc pentru mine! Nu am nevoie de flori, florile au nevoie de mine!

marți, 11 februarie 2014

Invat inca o limba la 40 de ani

Nu ma consider inca o baba, dar totusi sunt la o varsta de care limbile straine nu se mai lipesc. De fapt, niciodata nu am fost talentata in limbi straine, nu le-am prins nici melodia si nici frazele alea care se invata pe de rost si nu se cauta traducerea cuvant cu cuvant. Mereu am intrebat de ce asa in gramatica asta si mi-am pastrat un stil de a vorbi al meu, fie ca vorbesc azi in engleza, spaniola, rusa sau ceha. Azi invat o limba noua! Nu imi vine sa cred ca deja am reusit sa scriu primul meu email business in limba germana unui partner din Austria. Ei bine, cu putin ajutor de la nenea Google. Asadar, germana este astazi ultima mea "pasiune" lingvistica. Pasiune este in ghilimele deoarece sinonimul aici, pentru situatia mea, ar fi mai degraba cuvantul "necesitate". Nu am simtit niciodata pasiune pentru simplu fapt ca as sti limba unui om de pe meleaguri straine. Totusi, faptul ca ma inteleg cu omul in limba lui imi placea la nebunie, dar asta am inteles deja in circumstante mai fine si mult mai tarziu. Am folosit oricum cuvantul "pasiune" pentru germana nu intamplator. Germana, cu toate stranietatile ei, iti trezeste oarecum o pasiune. In opinia mea, limba germana ar fi trebuit invatata prima ca limba straina - e vorba de o structura si o logica despre care daca esti familiarizata iti vine mai usor apoi sa inveti alte limbi straine. Asta e concluzia mea dupa ce printr-o necesitate de business am descoperit aceasta limba deloc prietenoasa

Cum se invata mai usor o limba straina? Iata secretul -la televizor, vizionand un program documentar interesant sau un film pe care il cunosti bine. Doua ore pe zi. In plus, o portie importanta este lucru cu dictionarul atunci cand citesti o revista saptamanal. Limbajul din revista e unul colocvial si invatarea expresiilor de acolo iti va intari vocabularul modern si astfel nimeni nu va chicoti cochet cand vei folosi un arhaism, pentru ca nu il vei folosi.

Dragi copii, daca cumva dati de aceasta postare, sau daca parintii au hotarat sa va arate exemplu unei babe care invata cea de-a 5-ea limba straina in viata ei, va rog sa nu uitati ca la varsta voastra e mult mai usor sa prindeti ceva nou si ca o limba noua este un instrument important de comunicare ca si pixul si telefonul mobil care la un moment dat o sa va trebuiasca, exact ca si pixul, ca si mobilul. Dragi adulti, atunci cand veti ajunge la un moment dat la o stare cand credeti ca nu aveti ce face, nu trebuiti la nimeni si unica voastra ocupatie va fi tristeatea, irosirea de emotii si dezorientarea, cea mai buna solutie - incepeti sa invatati o limba straina, iar mai cu seama chineza si veti vedea atunci cat costa cu adevarat o viata de om.